cWebSpace

ŠTO JE E-COMMERCE?
ANALIZIRAMO NJEGOVE ZNAČAJKE I PREDNOSTI

  11. listopad 2018.

U današnje vrijeme internet je postao dio svakodnevnice i pruža nam mogućnost da unaprijedimo svoje poslovanje. Omogućuje razmjenu dobara, usluga, siguran prijenos transakcija, jeftiniji marketing, a web trgovina postaje sve popularnija i moglo bi se reći „nužna“. Što je zapravo e-Commerce i koje su njegove značajke saznajte u nastavku.

E-commerce ili e-trgovina ili web trgovina označava kupnju i prodaju roba, usluga i informacija koristeći kompjuterske mreže – uključujući internet.

Godina 1979. bi se mogla uzeti kao početak e-commerca kada je Michael Aldrich spojio svoj televizor s telefonskom linijom i izumio telefonsku trgovinu, ali pojam e-commerce je dobio smisao tek pojavom interneta i njegovim širenjem.

Kako je online prisutnost tvrtke danas ključna stvar, a ako djelatnost vaše tvrtke uključuje i prodaju fizičkih predmeta tada predlažemo da nastavite čitati tekst pa se možda i odlučite uvesti web shop u svoju prodaju.

Michael John Aldrich - izumitelj, inovator i poduzetnik

Što se prodaje na internetu? (%)

E-commerce odnosno web trgovina trenutno se smatra najisplativijom vrstom trgovine radi malih troškova pokretanja i njenog vođenja u odnosu na fizičku trgovinu. Nisu potrebne nekretnine niti iznajmljivanje izloga već je potrebno imati samo stručne osobe, odrediti voditelja web trgovine i prodaja može početi.

U velikoj količini značajki, nije ni čudo da e-Commerce donosi puno prednosti. Najveća prednost e-commercea je to što cijeli svijet može biti tržište. U današnje vrijeme sve manje ljudi ima vremena obilaziti trgovine da nađu željeni proizvod, već im je jednostavnije sjest za računalo i naručiti proizvod. Podaci o proizvodu su uvijek prikazani, barem bi trebali biti, dostava je riješena tako da proizvod dolazi na Vaša vrata. Uvijek su prikazane cijene, ali i trenutne akcije. Neke e-trgovine imaju jako dobro posloženi dio gdje kupci ostavljaju povratnu informaciju o proizvodu pa tako budući kupac može vidjeti stvarne slike kupljenih proizvoda, njihove recenzije, što uvelike olakšava kupovinu pogotovo ako se radi o većim iznosima novca. Ako ste i sami prodavač tada znate da je velika prednost to što možete uređivati sadržaj shopa sa bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu. To je važno jer tako možete i odgovarati na upite kupaca, odgovarati na recenzije i reagirati na neki nesporazum ako je potrebno.

Za kupca web trgovina treba biti pojednostavljena radi lakšeg snalaženja na stranici. U tome pomaže svrstavanje proizvoda u kategorije i podkategorije te je potrebno staviti odgovarajuće filtere kako bi si sam kupac mogao suziti pretragu na ono što traži. Ovdje vrijedi „manje je više“ jer ako se kupcu servira puno proizvoda najvjerojatnije će odustati od kupovine. Treba kupcu omogućiti da što prije pronađe željeni proizvod jer će time i kupnja biti brža.

Platforme za web prodaju (%)
Odnos B2B i B2C web prodaje (bilijun / $)

E-trgovina radi 0-24 sata pa kupci koji su udaljeni od Vaših fizičkih trgovina lako mogu kupovati proizvode.

Ukoliko vam se e-Commerce čini zanimljivim i imate želju uvesti ga u svoju tvrtku, najprije trebate pomno isplanirati izgled vaše web trgovine. Također trebate odlučiti kome ćete prodavati, tvrtkama ili osobama, te odabrati asortiman. Za vašu tvrtku može biti bitna stavka da pojedine web trgovine imaju statistike. Primjerice koji je najprodavaniji proizvod ili što se najviše pregledava pa tako možete i ponudu tome prilagoditi. Jako je bitno odrediti načine plaćanja, ako kupcu ponudite više mogućnosti za plaćanje veća je i šansa da će kupiti proizvod. Također, način na koji će proizvod biti dostavljen mora biti jasno iskomuniciran i treba voditi brigu da je dostava kvalitetna i pouzdana jer ukoliko dođe do nekog nesporazuma s dostavom, proizvod bude oštećen ili ne stigne do kupca, velika je vjerojatnost da kupac više neće naručivati proizvod s te web trgovine.

Ukoliko se e-Commerce kvalitetno uvede u poslovanje tvrtke, iako je investicija na početku viša, kroz neko vrijeme prodaja bi se trebala minimalno dvostruko povećati, a uloženo vratiti. Ako uz e-Commerce imate i fizičku trgovinu pokazalo se da kvalitetno napravljena web trgovina također može povećati prodaju i u fizičkim trgovinama.
SAZNAJ VIŠE O NAMA

Web trgovina po mjeri?

cweb.space
Web Shop prilagođen Vašim potrebama

Web trgovina ključ je uspjeha u prodaji. Radimo razvoj Web trgovina po mjeri i vašim potrebama. Neka se vaši proizvodi prodaju 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Unaprijedite svoj potencijal.

ZATRAŽI PONUDU
KONTAKTIRAJ NAS

Tražiš B2B e-Commerce?

cweb.space
cWebSpace B2B e-Commerce

Omogućite prodaju svojim klijentima 24/7 uz prilagođeni sadržaj, popuste...

Nastojimo omogućiti brzu implementaciju i jednostavno korištenje B2B e-Commerce-a uz stalnu i efikasnu korisničku podršku. cWebSpace B2B prilagođen je mobilnim uređajima da bi svaki korisnik dobio informacije kada su mu potrebne, te je dostupan u više jezika.

REGISTRIRAJ SE
SAZNAJ VIŠE
Web stranice

Razvijamo Web stranice prema vašim željama pomoću najmodernijih tehnologijama. Prezentacija i vidljivost vaše tvrtke na tržištu je jedan od najbitnijih faktora u poslovanju. Mi detaljno prilagođavamo stranice vašim potrebama s jedinstvenim vizualnim identitetom.

Web shopovi

Web trgovina ključ je uspjeha u prodaji. Radimo razvoj Web trgovina po mjeri i vašim potrebama. Neka se vaši proizvodi prodaju 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Unaprijedite svoj potencijal.

Cloud rješenja

Prebacite svoje poslovanje u najveću računalnu mrežu - internet. Zaštitite svoje podatke i upravljajte njima s bilo koje lokacije. Mi razvijamo Cloud rješenja po mjeri koja jednostavnim i brzim pristupom rješavaju vaše probleme u poslovanju.

Softver za kontrolu proizvodnje

Kontrola proizvodnje je najvažniji faktor u današnjoj industriji. Nudimo rješenja potpuno prilagođena vašem poslovanju. Pratite proizvodnju u realnome vremenu s bilo koje lokacije.

B2B e-Commerce

Brža prodaja, lakše održavanje narudžbi, mobilnost! Pratite statistike i povećajte prodaju. Informirajte svoje kupce o proizvodima putem e-pošte u par klikova. Pratite svoje pošiljke putem 470 kurirskih službi iz cijelog svijeta. Saznajte više

Rješenja po mjeri

Specijalizirani smo u rješavanju programskih problema koji se ne mogu riješiti s kupnjom gotovih rješenja. Gotovo svaki dio naših rješenja je izrađen od nule.

Želiš povećati prodaju?

B2B e-Commerce

Omogućite prodaju svojim klijentima 24/7 uz prilagođeni sadržaj, popuste...

Nastojimo omogućiti brzu implementaciju i jednostavno korištenje B2B e-Commerce-a uz stalnu i efikasnu korisničku podršku. cWebSpace B2B prilagođen je mobilnim uređajima da bi svaki korisnik dobio informacije kada su mu potrebne, te je dostupan u više jezika.

SAZNAJ VIŠE
cweb.space
Halsey News Network

cWebSpace je točno ono što vam treba ako tražite tvrtku za outsourcing. Profesionalnost i fantastična komunikacija stvaraju ugodan rad i odličnu poslovnu suradnju. Sa zadovoljstvom bih preporučio tvrtku cWebSpace za bilo koji oblik poslovanja jer jednostavno stvaraju poslovni odnos.

Direktor,Halsey News NetworkLLC

Halsey Scott English
WorldBlitz

Zadovoljstvo mi je preporučiti cWebSpace za sve vrste razvojnih potreba koje su vam potrebne.

Radimo s njima u više različitih kapaciteta već više od godinu dana i nikad se nismo našli razočarani njihovim radom. Od jednostavnih web-ažuriranja, kompliciranog programiranja, razvoja bazi podataka do dizajna korisničkog sučelja, uvijek smo od cWebSpace-a dobili rezultate iznad svih očekivanja.

U potpunosti sam uvjeren da će se svi koji odaberu cWebSpace osjećati na isti način.

Direktor, WorldBlitz LLC

Hugh Sinclair

cWebSpace